Sfaturi Siguranta

Echipa LikeOn.ro ti-a pregatit o lista cu cei mai importanti pasi pe care ar trebui sa ii respecti, pentru a avea o experienta sigura in cadrul site-urilor de intalniri online.

siguranta pe primul loc

  1. Nu te grabi!

Ia-o incet. Este nevoie de timp sa ajungi sa cunosti pe cineva. Asa ca daca nu te simti pregatit/a sa intalnesti o persoana cunoscuta recent, atunci nu o face, nu e nici o graba!

  1. Informeaza-te!

Nu este cazul sa fii timid/a. Daca te intereseaza anumite aspecte despre potentialul partener, intreaba! Inainte de a va intalni, asigura-te ca amandoi cautati acelasi tip de relatie.

  1. Pastreaza confidentialitatea pana simti ca poti sa ai incredere in partener.

Platforma LikeOn.ro pastreaza confidentialitatea utilizatorilor 100%. Datele tale raman confidentiale atata timp cat nu le trimiti tu altor utilizatori. Aici includem numele real, adresa de email, contul de Facebook, adresa de acasa, locul de munca, numarul de telefon, etc. Te sfatuim sa comunici cu ceilalti utilizatori doar prin intermediul uneltelor oferite de LikeOn.ro pana in momentul in care esti 100% sigur ca membrul cu care comunicati este serios. Divulgand anumite informatii personale, va expuneti potentialilor hartuitori.

  1. Vorbeste la telefon inainte de a te intalni

Cand relatia a ajuns la un anumit nivel de incredere si consideri ca e cazul sa va intalniti in persoana, poate fi de mare ajutor sa vorbiti la telefon inainte. Daca totusi nu esti pregatit/a sa ii dai numarul de telefon, cere numarul partenerului si foloseste functia de ascundere a numarului atunci cand suni.

  1. Foloseste propriul mijloc de transport

Desi poate ti se pare normal ca partenerul sa vina sa te ia de acasa, evita acest lucru la prima intalnire. In felul acesta ai libertatea sa inchei intalnirea si sa pleci oricand simti ca ceva nu este in regula cu partenerul.

  1. Fii precaut/a la prima intalnire

Alege un loc public pentru prima intalnire cum ar fi o cafenea sau un restaurant, de preferat pe timpul zilei. Spune prietenilor sau familiei unde are loc intalnirea si cat intentionezi sa stai. De asemenea, mare atentie la alcool: alcoolul iti afecteaza judecata, incetineste erflexele si duce la dezinhibare. Nu ai vrea sa te trezesti a doua zi cu pareri de rau, asa ca incearca sa limitezi sau chiar sa eviti consumul de alcool, mai ales la prima intalnire. Supravegheaza-ti permanent bautura si bunurile personale.

  1. Nu trimite niciodata bani

Este foarte dificil sa verifici daca o persoana este cine pretinde ca este sau daca povestea de viata pe care ti-o spune e adevarata sau nu. De aceea, echipa LikeOn iti recomanda sa nu trimiti niciodata bani sau cadouri.

  1. Increde-te in propriile instincte!

Ai incredere in instinctele tale. Daca simti ca ceva merge prost sau nu te simti in siguranta, pune-i punct! Pleaca sau cheama un prieten sa te ia.

Exista o sansa foarte mare ca persoanele cu care te intalnesti sa fie in general ok, fara intentii rele ,dar cel mai bine este sa fii precaut, pentru a nu te pune intr-o situatie dificila. Siguranta pe primul loc, vorba proverbului: “Paza buna trece primejdia rea!”.  Ai rabdare pana relatia ajunge la un nivel rezonabil de incredere reciproca, incredere ce este de regula fundatia unei relatii de succes.